Liść Laurowy Cały 10 g Liście laurowe mają szerokie zastosowanie w kuchni. Od dawna stosuje się je do potraw o silnym smaku jak również do poprawiania smaku zup takich jak rosół,ziemniaczana, kapuśniak, fasolowa, żurek,flaki a także do potraw mięsnych zwłaszcza z wołowiny i dziczyzny.Są niezastąpionym składnikiem marynat warzywnych,mięsnych,rybnych i grzybów.Liście są doskonałym dodatkiem do sosów,gulaszy,gotowanych ryb i galaret.Stosuje się je także do peklowania mięsa iaromatyzowania potraw duszonych i pieczonych.Liście laurowe mają szerokie zastosowanie w kuchni. Od dawna stosuje się je do potraw o silnym smaku jak również do poprawiania smaku zup takich jak rosół,ziemniaczana, kapuśniak, fasolowa, żurek,flaki a także do potraw mięsnych zwłaszcza z wołowiny i dziczyzny.Są niezastąpionym składnikiem marynat warzywnych,mięsnych,rybnych i grzybów.Liście są doskonałym dodatkiem do sosów,gulaszy,gotowanych ryb i galaret.Stosuje się je także do peklowania mięsa iaromatyzowania potraw duszonych i pieczonych.Liście laurowe dodaje się na początku gotowania a przed podaniem potrawy należy je usunąć aby danie nie nabrało gorzkiego smaku.